Musik Musik
Blåsmusikens dag i Folkets park

Blåsmusikens dag i Folkets park

Under parollen 'hela Sverige blåser igen' firas blåsmusikens dag den över hela vårt land den 21 maj och i Folkets park blir det en riktig pampig fest hela eftermiddagen.

Save to calendar

Under parollen 'hela Sverige blåser igen' firas blåsmusikens dag den över hela vårt land den 21 maj och i Folkets park blir det en riktig pampig fest hela eftermiddagen

Från kl. 12-18 kommer orkester från Skåne avlösa varandra med både modern och traditionsenlig blåsmusik. Vid långa dammen spelar 78-varvs klubben musik i samma repertoar som blåsmusiken, självklart på en 78-varvare.

På Blåsmusikens dag fylls torg, gator, scener, kyrkor, föreningslokaler, konserthus och digitalt kanaler med blåsmusik. Det är dagen då Sveriges samlade blåsarkraft mobiliserar och visar styrkan i blåsmusiken och vilken viktig roll den fyller för Sveriges nutida och framtida musikliv. På Parktorget i Folkets Park blir det en helgdag med flera olika orkestrar som löser av varandra och avslutar med en gemensam konsert. Lokal arrangör är Sveriges Orkesterförbund, Skånedistriktet.

Mer information finns på blasmusikensdag.com

Parktorget:

12.00 Limhamns brassband

12.40 Öresunds Musikkår

13.20 Limhamns Messingssextett

14.00 Sextett ur Malmö Brass Band

14.40 Barsebläcket

15.20 Polisens Musikkår

16.00 Sextett ur Lunds Brass Band

16.40 Messingssextetten Desideria

 

Brändan:

13:30 Thailändska kulturföreningen

15:00 Sweden Balboa society

17:00 Indiekören

 

Långa dammen:

12:00-16:00 78-varvs klubben För mer information om programmet besök folketspark.se

Arrangemanget Blåsmusikens dag görs i samarbete med: Sveriges orkesterförbund, Skånedistriktet


FOLKETS FEST PÅ BRÄNDAN

Samma dag, den 21 maj firas Folkets fest - som en hyllning till folkets park och föreningslivet.

Inne på Brändan anordnar ABF föreningsaktiviteter med allt från dans och musik till fotbollstrix. I samarbete med ABF har föreningar från Malmö samlats för att visa sina verksamheter och kommer bjuder in till att prova på både dans, musik, teater och sport.

Deltagande föreningar är bland andra: Teater Pix Cabaré fortsättning, Thailändska kulturföreningen och Sweden Balboa society 

Folkets fest arrangeras i samarbete med ABF Malmö


Free

Organizer

Keywords

Blåsmusikens dag Folkets park