Musik Musik
Fanny Wistrand

Fanny Wistrand

Fanny Wistrand är en bred artist med många dolda talanger och har i cirka 10 års tid engagerat sig i kulturlivet i olika former samt arbetat med musik där hon spelat alltifrån indie, radiopop och barnmusik. Tre ord som beskriver hennes artisteri är närvaro, humor och energi.

Fanny Wistrand

Save to calendar

“Katie Melua möter Bob Dylan och Miss Li.”

“Låten ´Svala´ öppnade mina bölar-slussar fullständigt.”

“Fin och äkta och bra röst. Längtar efter mer”.

Fanny Wistrand debuterade som soloartist på scenen i september 2021 som supportakt till Markus Krunegård. Sedan dess har hon släppt två singlar och släpper inom kort en tredje låt, EP:n är på gång. Som soloartist inspireras hon av många olika genrer och det är en blandning mellan vispop, singer song med inslag av blues och tango.

- Jag vill att min musik ska vara tänkvärd, rolig, ärlig och hoppfull. Musiken är en blandning av Beppes godnattstund för vuxna, ett samtida “barn av vår tids”- porträtt och Titanicfilmens “My heart will go on”. Jag har länge tänkt att jag vill skriva egen musik på svenska men det har inte blivit av förrän nu. Det här är de personligaste låtarna jag någonsin spelat in, säger Fanny.

Fanny Wistrand är en bred artist med många dolda talanger och har i cirka 10 års tid engagerat sig i kulturlivet i olika former samt arbetat med musik där hon spelat alltifrån indie, radiopop och barnmusik. Tre ord som beskriver hennes artisteri är närvaro, humor och energi. Parallellt med sin solodebut frontar hon det energiska bandet Mother Mink och hon har tidigare även körat artisten Dotter, som är känd från melodifestivalen. Återkommande uppdrag är även i barnmusikteatern Pettson & Findus, där hon spelar katten Findus, och har turnerat runtom i Sverige under många år och spelat cirka 500 föreställningar.


Free

Organizer