Litteratur & Föredrag Litteratur & Föredrag
Författarscenen: Karin Mamma Andersson och Cilla Naumann

Författarscenen: Karin Mamma Andersson och Cilla Naumann

Möt konstnären Mamma Andersson och författaren Cilla Naumann i et samtal med Yukiko Duke.

Save to calendar

Karin Mamma Andersson och Cilla Naumann har som vänner, konstnär och författare, i snart ett decennium haft en pågående dialog om konsten och olika bildvärldar. Nu har denna dialog blivit till boken ”Samtalen”, som leder tillbaka till konsthistorien och de bilder som format Mamma Anderssons verk.

Karin Mamma Andersson är född i Luleå och är alltsedan studierna på Konsthögskolan bosatt och verksam i Stockholm. Hon är en av vår tids största målare och finns representerad på såväl MoMa i New York som Moderna museet i Stockholm. Hennes konst kan uppfattas som såväl berättande som gåtfull på samma gång. Ett måleri med ett både drömskt och meditativt skimmer över sig.

Cilla Naumann är född och uppvuxen i Stockholm. Hon debuterade 1995 med ”Vattenhjärta” och fick sitt stora genombrott med ”Dom” 2000. Sedan dess har hon skrivit både romaner och ungdomsböcker samt varit nominerad till bland annat Augustpriset och Sveriges Radios romanpris. Hennes senaste roman ”Skäret” är en berättelse om en mor- och dotterrelation och om konstens och kärlekens pris.

På Författarscenen samtalar Karin Mamma Andersson och Cilla Naumann med kulturskribenten och översättaren Yukiko Duke. Samtalet hålls på svenska. I samarbete med Albert Bonniers förlag.

Free

Organizer