Musik Musik
Julia Logan

Julia Logan

Konsert med Julia Logan

Julia Logan

Save to calendar

Julia Logan väljer ett lågmält tilltal, där hittar hon sitt fokus och resonans. Likt artister som Karen Dalton och Jim Ford söker även Julia efter tröst, uppriktighet och tyst medmänsklighet & förståelse i högljudda tider av kaos.

Det var många som fick upp ögonen för Julia Logan när hon singeldebuterade våren 2020. Popmani skrev träffande att ”det är fint att höra en röst som låter modern och egen samtidigt som soundet hintar om inspiration från svunna tider” om debutsingeln ”To Be True”. Logan hyllades även entusiastiskt av betydelsefull media som PSL och Nothing But Hope and Passion.

Nästa singel ”Everly Foreverly”, var liksom debutsingeln skriven och inspelad i tätt samarbete med producenten Daniel Bengtson i Studio Rymden. Ett samarbete som utmynnat i en ljudbild som för tankarna till ett soldränkt Kalifornien – varmt, lekfullt, exakt och snyggt.

2021 teamar Julia Logan upp med Nina Persson i en cover på amerikanen Bobb Trimbles smått obskyra kultklassiker One Mile From Heaven.

Nina Persson: ”Julia är en fin ny bekantskap, jag älskar hennes röst och det finns inget bättre sätt att möta nya människor än att göra musik ihop. Låten är ett riktigt fint musikarkeologiskt fynd, jag hoppas att Bobb Trimble blir glad att vi ger den nytt liv i form av en virtuos tjejduett.”

Julia Logan "När jag och Daniel snubblade över låten kände vi direkt att det skulle passa som en duett. När Nina ville jobba med oss så blev vi otroligt glada, The Cardigans musik har ju varit med mig sen barnsben och jag har alltid inspirerats av Ninas personliga och karismatiska röst. Jag tror att vi tillsammans med Angel Olsen och Sharon Van Etten är med och bygger upp en ganska ny kvinnlig duettgenre.”

Free

Organizer

Keywords

Konsert live musik