Sköna söndagar i Folkets park

Sköna söndagar i Folkets park

Under sommaren bjuder Folkets park på sköna söndagar för alla åldrar. Här blir det rofyllda aktiviteter, nostalgisk musik, rörelse för hela familjen och tid för att bara hade det lite härligt!

Save to calendar

Söndagarna bjuder på varierat och återkommande innehåll.

De flesta tillfällena kommer innehålla familjeträning, blåsorkesterkonsert och qigong. Vissa söndagar är det även barndisco i Brändan The Kids at the Club. Sköna söndagar i Folkets park är fyllda med trevligheter helt enkelt! 

Program söndag 21 augusti


Qigong

Plats: På gräsmattan framför terrariet

Tid: 11.30

Kom och prova på Qigong!

Qigong har utövats i minst 4000 år som en form av “meditation i rörelse”. Genom mjuka, svepande rörelser likt en dans i slowmotion tränar man sitt inre lugn. Inga förkunskaper krävs, kom som du är! Mjuka kläder underlättar, då är det skönare att göra rörelserna. En vattenflaska är bra om det är varmt väder!

Qigongen hålls av David Alexandersson, utbildad Qigonglärare som driver företaget "Focus & Flow".


Blåsorkesterkonsert

Plats: På gräsmattan framför terrariet

Tid: kl. 13-14

En del av Sköna söndagar i Folkets park är blåsmusiken. Under sommaren kommer parkens besökare kunna njuta av blåsmusik framförd av en rad olika orkestrar.


Barndisco: Kids at the club

Plats: I Brändan

Tid: kl. 13-15

The Kids At The Club — Indie- & Sixtiesklubb för barn och popsnören. Kom och låtsas att klockan är fyra på morgonen och att vi alla skrålar med till Shoreline efter en hel natts hålligång!

Ett utmärkt tillfälle för både barn och er popsnören till föräldrar att hänga med likasinnade och lyssna och dansa till the Cure, Broder Daniel, Pulp, New Order, Depeche Mode, B-52s, Hole, Robyn, Cramps, Ramones, Blondie, Le Tigre, Belle & Sebastian, Supremes, Magnetic Fields, Aretha Franklin och Håkan Hellström utan att behöva oroa sig för att skaffa barnvakt eller orka sig upp morgonen efter. Garanterat inga barnhits.

Dansgolvet är på trägolv och under tak på Brändan i Folkets park med diskoljus och rökmaskin. Vi håller volymen på en rimlig nivå, men ta gärna med hörselskydd om du är orolig.

Fri entré. Ta med egen fika och picknick.


Familjeträning

Plats: På gräsmattan framför terrariet

Tid: kl. 14-15

Familjeträning är en gratis aktivitet med fokus på att röra sig och ha kul tillsammans. Vissa gånger kommer det vara pulshöjande lekar som står på schemat och andra gånger testas olika idrotter som till exempel fotboll, hinderbana eller boxning. Ingen anmälan, förkunskap eller utrustning krävs.

Familjeträningen hålls av En frisk generation.

Ingen föranmälan krävs och det kostar inget att ta del av söndagsprogrammet i Folkets park.

Vid dåligt väder kan aktiviteterna flyttas till annan plats i parken.


Det kostar inget att ta del av söndagsprogrammet i Folkets park.

Mer information finns på folketspark.se.

Free

Organizer