Gå till huvudinnehållet på sidan

Evenemang i Malmö

Till Evenemang i Malmö
ALLA HETER KNUT. Ett litet barn med enorma ögon stirrar på världen.

ALLA HETER KNUT

En humorföreställning om döden av Amelie Nörgaard och Nic Schröder, på Moomsteatern 9 mars - 5 maj. Japp, du läste rätt. Vi tänker skoja om döden! Våren 2024 ser nämligen ett helt nytt scenkonstverk dagens ljus på Moomsteatern. Amelie Nörgaard och Nic Schröder skapar en föreställning med komik och charm som knyter ihop Moomsteaterns skådespelare, gästskådespelarna Jens Olsson och Sara Vainio, rikligt med musik av Jan-Erik Sääf, smaskig kostym, scenografi och ljus – och en voice over med Siw Malmkvist som Moder Jord!

Vår historia börjar bokstavligt talat med en födelse. Ett barn som kommer till världen med all sin ovetskap om vad livet går ut på och vad döden egentligen är. Men här gäller det att lära sig snabbt – på med cykelhjälmen och var beredd på att känslorna kommer att knyta sig både en och två gånger. Välkommen in i arbetslivet där dina kollegor (som alla heter Knut) och din chef (som också heter Knut) kan visa dig vad det är som egentligen är viktigt. Nämligen att komma på varför du jobbar, vad är det du drömmer om – en Ferrari eller en bubbelpool kanske? Och allra viktigast: Kom ihåg att aldrig prata om döden!

ALLA HETER KNUT (och den värdelösa konsten att glömma hur man dör nyfiken) är en humorshow i full fart som passar bra för dig som känner att du kanske behöver skratta lite åt livets allvar. I ett organiskt virrvarr av scener vrider, vänder och ifrågasätter den vårt samhälles kollektiva uppfattningar och tabun kring det vi har lagt i begreppet ”att dö”. Samtidigt vill den inspirera till att med humor, fantasi och mod närma sig sina egna rädslor för att komma åt mer av sig själv. Mera liv helt enkelt.

Tid och plats

Evenemanget har flera tillfällen mellan 13 april och 05 maj

Biljettpris: 150 - 300 kr

Biljetter säljs på extern sida Öppnas i nytt fönster

Speltid

60 min

Arrangörer

Medverkande

Medverkande: Tryggve Algeus, Dennis Mortensson, Niclas Lendemar, Frida Andersson, Johanna Friberg, Julia Hansson, Caroline Andersson, Jens Olsson & Sara Vainio Ali. Röstinspelningar med: Siw Malmkvist, Therese Kvist och Wasim Kashlan. Av Amelie Nörgaard & Nic Schröder.

Fler datum för detta evenemang