Gå till huvudinnehållet på sidan

Evenemang i Malmö

Till Evenemang i Malmö
AI-illustration av en fiktiv framtidsstad.

Året är 2084

Den här utställningen utspelar sig år 2084. Här kommer du att få träffa Kim, som är nitton år, och som kommer att berätta för dig om sitt liv och om världen hon lever i.

Så här kan framtiden se ut 2084

Ingen vet hur framtiden ska bli. Men varje tanke om hur framtiden kan komma att se ut, hjälper till att forma den. Den här utställningen utspelar sig år 2084. Här kommer du att få träffa Kim, som är nitton år, och som kommer att berätta för dig om sitt liv och om världen hon lever i.

Det är en värld där den stora fråga vi oroar oss för idag – frågan om våra koldioxidutsläpp – är löst. Men är det också en bra värld att leva i? Eller skulle den kunnat se annorlunda ut?

Oändligt antal möjliga framtider

Det här är inte en utställning om hur världen kommer att bli, utan en utställning om hur den kan komma att se ut. Det finns ett oändligt antal möjliga framtider. Och också en fossilfri värld kan se ut på många olika sätt. Vi skapar den tillsammans, och arbetet för att nå dit pågår för fullt.

AI-illustrationer i utställningen

I Kims värld spelar AI en stor roll. Under senare år har AI:n utvecklats snabbt, och för att ge en liten glimt av hur det kan bli har vi låtit dagens AI göra de flesta illustrationerna i den här utställningen.

Utställningen kommer att visas på Teknikens och sjöfartens hus, på bottenplan till vänster om entrén.

Tid och plats

Evenemanget har flera tillfällen mellan 14 juni och 30 augusti

Biljettpris: 0 - 100 kr

Biljetter säljs på extern sida Öppnas i nytt fönster

Arrangörer

Fler datum för detta evenemang