Gå till huvudinnehållet på sidan

Evenemang i Malmö

Till Evenemang i Malmö
Dino World på Malmömässan

Dino World

Välkommen till ett äventyr för hela familjen! I sommar kan du, öga mot öga, möta dessa gigantiska dinosaurier i naturlig storlek vilket kommer kännas i hela kroppen. Att stå ansikte mot ansikte med den mäktiga T-Rex, den majestätiska Triceratops och andra fantastiska arter kommer att få ditt hjärta att klappa snabbare och ditt sinne att expandera med insikter om vår planets otroliga historia.

Alla fascineras, inspireras och lär.

För en evighet sedan, på exakt den plats där du nu är, skådades en värld som var ofattbart annorlunda. Inga byggnader steg mot himlen, inga bilar rörde sig längs vägarna, inga fyrfota vänner sprang runt och ingen njöt av svalkande glass. Det fanns inte ens några mammor, pappor eller små barn. Och tack och lov för det! För i den svunna tiden härskade istället enorma… dinosaurier!

I dagens Skåne upptäcks fossil från dessa urtidsvarelser med jämna mellanrum. För 200 miljoner år sedan promenerade till och med den fruktade Dilophosaurus här. Den mätte sex meter från nos till svans, en rovdinosaurie som gick på sina bakben, redo att krossa allt i sin väg med sina vassa tänder.

Dino World får besökarna möjlighet att stå öga mot öga med några av de mest ikoniska varelserna från urtiden – alla i sin naturliga storlek. Med en detaljrikedom som tar andan ur en och rörelser som får tiden att stå still, tillsammans med en atmosfär som tar oss tillbaka till en förlorad era.

Förundras över dessa varelser

Barn är särskilt fascinerade av dinosaurier, kanske för att de har en förmåga att se saker i världen som enorma eller pyttesmå. Dessa egenskaper lockar deras nyfikenhet. Så hela familjen glädjas och låta sig inspireras av denna historiska och fullskaliga värld, som för en kort stund låter oss gå hand i hand med urtiden.

ÖPPETTIDER

25 maj – 25 augusti 2024

25 maj – 23 juni*, torsdag-söndag: kl 10.00-sista insläpp kl 15.00

24 juni – 25 augusti, alla dagar: kl 10.00-sista insläpp kl 15.00

* Stängt på midsommarafton och midsommardagen samt den 13-15 & 19-21 augusti. 

Vi rekommenderar förköp. Det går att köpa biljett på plats med reservation om att det kan vara slutsålt.


Läs mer på www.dinomalmo.se

Fler datum för detta evenemang