Gå till huvudinnehållet på sidan

Evenemang i Malmö

Till Evenemang i Malmö
Logotyp för Europeiska unionen.

Europadagen

Europadagen uppmärksammas den 9 maj varje år för att fira fred och sammanhållning i Europa. Välkommen EU-montern för att fira Europadagen 2024 med oss! Delta i våra aktiviteter och frågesport.

Europadagen uppmärksammas den 9 maj varje år för att fira fred och sammanhållning i Europa. EU och ESC delar gemensamma värden när det gäller att föra samman människor och länder och fira den kulturella mångfalden bland dem, alltid med respekt för frihet, demokrati, jämlikhet och mänskliga rättigheter.

Besökare i alla åldrar och från alla länder och bakgrunder är välkomna till EU-montern för att diskutera EU:s mål och värden samt dela sin vision om Europas framtid. Här kan du lära dig använda tjänsterna från de lokala Europa Direkt-kontoren för att få information om EU och om ens rättigheter som EU-medborgare, till exempel när man arbetar, reser, studerar eller deltar i det demokratiska livet i EU. Vid EU-montern arrangeras olika Eurovision-aktiviteter, som frågesport, intervjuer, fotobås och videosammanställningar, som lyfter fram specifika ögonblick från ESC:s historia som främjar europeisk sammanhållning, kulturell och språklig mångfald, liksom solidaritet nationerna emellan i efterkrigstidens Europa. Oavsett om man är ett ESC-fan eller inte är samtliga besökare välkomna att testa sina kunskaper om ESC:s historia ur EU-ländernas och EU-språkens perspektiv!

Arrangörer: Europeiska kommissionens representation i Sverige, Europaparlamentets kontor i Sverige, Europa Direkt-kontoren i Skåne