Gå till huvudinnehållet på sidan

Evenemang i Malmö

Till Evenemang i Malmö
Installationen långbord på Form/Design Center
Fotograf: Daniel Engvall

Långbord

"Långbord" är en platsbaserad och rumslig installation på Hedmanska gården och resultatet av Mellan-rummet, en 72h-utlysning för nyexaminerade arkitekter inom byggnad, inredning, planering och landskap.

Hedmanska gården i Malmö är en historiskt unik plats som haft en rad olika funktioner, utseenden och användningsområden sedan 1400-talet. Ett exempel på hur en byggd miljö kan vara robust över tid och tåla olika ekonomiska och politiska tillstånd som till följd innebär föränderliga arkitektoniska ideal.

I utlysningen Mellan-rummet efterfrågades en arkitektonisk idé som både lyfter fram platsens kvaliteter, och historiska lager samt bidrar till diskussionen om vad en samtida offentlig plats kan vara. På 72 timmar skulle teamen gestalta en platsbaserad och rumslig installation på Hedmanska gården. 

Utlysningen riktade sig till nyexaminerade arkitekter inom byggnad, inredning, planering och landskap. Bland de 55 inkomna förslagen har juryn utsett ”Långbord” av arkitekterna Victoria Israelsson och Emma Broberg till vinnare.

Arkitektduon tog båda examen 2023 från Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm. Mellan-rummet var duons första arkitekttävling.

Tid och plats

Evenemanget har flera tillfällen mellan 18 juli och 31 oktober

Gratis inträde

Arrangörer

Fler datum för detta evenemang