Gå till huvudinnehållet på sidan

Evenemang i Malmö

Till Evenemang i Malmö
En kvinna visar upp matvaror framför ett bord dukat med olika maträtter. Två personer doftar och smakar på mat. En person doftar på en bukett kryddor. En person håller matvaror från Asien i handen. En person erbjuder en annan att smaka av två skålar med mat. En person berättar om en maträtt hon håller i en skål i handen. Flera personer står bredvid och lyssnar. En burk med fikonmarmelad på ett bord. En person står framför en livsmedelsbutik och ler. Maträtt upplagd på ett glasfat Bitar av ost upplagda på ett fat.

Matkaravan på Möllan

Efter en tur tillsammans med Malmös mesta matnördar, det vill säga guiderna på Matkaravan, blir du inte bara mätt på smakprover, utan också på kunskap. Genom att besöka handlarna på Möllevångstorget tar vi dig med på en sensorisk resa bland asiatiska grönsaker, kryddor från mellanöstern, mogna ostar och ett och annat nynordiskt inslag. Karavanerna anpassas efter säsongen och vilken guide som leder turen, så vi törs garantera att ingen tur är den andra lik. Matkaravan är Malmös ursprungliga matvandringsarrangör, och vi har över tio års erfarenhet av att guida matintresserade till nya smakupplevelser. Alla våra guider är proffs i matbranschen, och har exempelvis arbetat som kockar, sommelierer och matjournalister. Under en Matkaravan på Möllevångstorget lär du känna nya smakkamrater från hela världen! Du vandrar, doftar och smakar dig igenom två timmar med alla sinnen på helspänn och upplever mat från olika kulturer och regioner. På köpet får du under turen tips om matvaror med massor av smak utan onödiga tillsatser. En Matkaravan tar ca 2 timmar. Matkaravan erbjuder också: Fikakaravaner Säsongkaravaner i Saluhallen Vegansk karavan Vill du ge bort en karavan i present kan du köpa ett presentkort på det beloppet i Kulturcentralens butik eller på Kulturcentralens hemsida. Har du presentkort? Skapa ett konto, välj önskat datum och spara din bokning. Lös sedan in ditt presentkort mot biljetter på Kulturcentralen (innan sista hämtdatum). Du kan även boka på 040-10 30 20. Köpta biljetter kan bytas till ett annat datum senast 10 dagar innan evenemangsdatum. De öppna karavanerna här hos kulturcentralen är till för allmänheten och kan enbart bokas av privatpersoner som inte har större grupper att tillgå. Företag och större sällskap bokar enbart via Matkaravan. Se mer information på Matkaravans hemsida http://matkaravan.se/malmo .

Tid och plats

Evenemanget har flera tillfällen mellan 24 juli och 1 januari

Arrangörer

Det här evenemanget är hämtat från kulturcentralen (https://kulturcentralen.nu/evenemang/matkaravan-pa-mollan-fran-16-juli). Malmö stad tar inget ansvar för innehållet.

Fler datum för detta evenemang