Gå till huvudinnehållet på sidan

Evenemang i Malmö

Till Evenemang i Malmö
En kvinna står bredvid ett bord där det är mat uppdukat. En person penslar kanelbullar. En restaurang med två gäster som läser en meny. Mat upplagd på tallrikar på ett bord. Hyllor med livsmedel i en butik Två personer tittar på mat som är uppställd i en butiksdisk. En person räcker fram pizza som en annan person tar en bit av. 4 burkar med inlagda grönsaker står placerade på ett bord.

Matkaravan – Säsongskaravan i Saluhallen

Häng med bakom kulisserna på Malmös nya saluhall! Välkommen att följa med våra kunniga karavanförare på vår nya matkaravan i Malmö saluhall – som vanligt serveras alla smakprover med en rejäl dos kunskap och matlagningstips som tillbehör. Här får du chansen att kika bakom kulisserna, möta handlarna och plocka russinen ur kakan i saluhallens enorma utbud. Karavanens röda tråd är att tillsammans med handlarna upptäcka smakerna som är i säsong just nu, vilket betyder att ingen karavan kommer att vara den andra helt lik. På Saluhallen fokuserar vi på smaker, trender och traditioner och som alltid när Matkaravan är inblandade dyker det alltid upp exotiska inslag! Matkaravan är Malmös ursprungliga matvandringsarrangör, och vi har sedan 2003 guidat Malmös matintresserade invånare och besökare till nya smakupplevelser. Alla våra guider är proffs i matbranschen, och har exempelvis arbetat som kockar, sommelierer och matjournalister. En tur med Matkaravan kopplar ihop smaklökarna med hjärnbarken och kryddar dina smakupplevelser med ny kunskap. Lär dig kombinera smaker, hantverket bakom produkter och få ny inspiration till din matlagning tillsammans med oss. Säsongkaravanen varar ca 1,45 och innehåller 8-10 smakstopp, där smakproverna ungefär motsvarar en varmrätt och en mindre efterrätt i volym. Så kom hungrig men inte utsvulten. Efter karavanen finns god tid att botanisera bland saluhallens utbud av butiker och restauranger på egen hand. Matkaravan erbjuder också: Karavaner på MöllevångstorgetFikakaravanerVegansk karavan Vill du ge bort en karavan i present kan du köpa ett presentkort på det beloppet i Kulturcentralens butik eller på Kulturcentralens hemsida. Har du presentkort? Skapa ett konto, välj önskat datum och spara din bokning. Lös sedan in ditt presentkort mot biljetter på Kulturcentralen (innan sista hämtdatum). Du kan även boka på 040-10 30 20. Köpta biljetter kan bytas till ett annat datum senast 10 dagar innan evenemangsdatum. De öppna karavanerna här hos kulturcentralen är till för allmänheten och kan enbart bokas av privatpersoner som inte har större grupper att tillgå. Företag och större sällskap bokar enbart via Matkaravan. Se mer information på Matkaravans hemsida http://matkaravan.se/malmo .

Tid och plats

Evenemanget har flera tillfällen mellan 9 juli och 20 augusti

Arrangörer

Det här evenemanget är hämtat från kulturcentralen (https://kulturcentralen.nu/evenemang/matkaravan-sasongskaravan-i-saluhallen). Malmö stad tar inget ansvar för innehållet.

Fler datum för detta evenemang