Gå till huvudinnehållet på sidan

Evenemang i Malmö

Till Evenemang i Malmö
Bild från föreställningen Megastructure. Bild från föreställningen Megastructure. Bild från föreställningen Megastructure.

Megastructure

En prisbelönt duett och ett dansat pussel från Rotterdam International Duet Choreography Competition. Gästspel på Skånes Dansteater av och med Isaiah Wilson och Sarah Baltzinger.

MEGASTRUCTURE är ett danspussel, en duett vars delar ständigt plockas isär, hittas, testas och uppfinns på nytt.

Med utgångspunkt i gemensamma uttryck och koreografiska idéer utmanar koreograferna och dansarna Sarah Baltzinger och Isaiah Wilson det traditionella formatet för en föreställningsupplevelse. Vilka förväntningar har en publik av en föreställning? Vad behövs för att skapa?

Utan musik eller andra distraktioner är MEGASTRUCTURE både en omslutande upplevelse och en fängslande föreställning.

Om koreograferna

Sarah Baltzinger har arbetat som dansare för olika koreografer i Europa. För närvarande utvecklar hon sitt eget koreografiska arbete baserat på forskning kring dockteater och förskjutna kroppar. Som koreograf har hon skapat fyra verk, nyligen ett projekt för fem kvinnliga artister med namnet VÉNUS ANATOMIQUE.

Isaiah Wilson avslutade sin gymnasieutbildning vid Lycée des Arts et Métiers och fortsatte sedan att studera dans vid Codarts. Han gjorde praktik på ICK Amsterdam och arbetade senare med Dresden Frankfurt Dance Company som gästdansare. För närvarande arbetar Isaiah som tvärkonstnärlig konstnär och skapade nyligen ett projekt som heter "score" för tre medverkande som kombinerar dans och vetenskaplig innovation.