Gå till huvudinnehållet på sidan

Evenemang i Malmö

Till Evenemang i Malmö
Cirkel med ordet salongen och namne Eva Karczag, Marie Kaae, Phyllis Akinyi
Bild: Salongen

Fotograf: finns ej

Salongen

Salong med dansarna Phyllis Akinyi, Eva Karzcag och Marie Kaae med samtal och dans på temat improvisation.

Välkommen till Salongen!

Alma Söderberg och Tuva Hildebrand bjuder in till Salongen, den första i en serie av möten där dans och konversation samexisterar. tisdagen den 11 juni kl 19.00 i Alma Söderberg Studio på Kulturhuset Mazetti.

Vid varje salong kommer det att finnas ett specifikt tema där vi kan uppleva och diskutera konstnärliga metoder inom dans och rörelse, samt dess kopplingar till filosofi och det personliga.

Temat för denna kväll är improvisation! Speciellt för detta tillfälle har vi bjudit in tre erfarna dansare från olika genrer och generationer, som alla är dedikerade till improvisation i sin praktik. De kommer att framföra var sitt solo och delta under kvällens samtal som modereras av Alma och Tuva.

Dansarna som deltar är Eva Karczag (NE/NY), ursprunglig dansare för Trisha Brown och pionjär inom somatisk danspraktik och Releasing-metoder, Marie Kaae (DK), är en dansare med specialitet inom housedance och tvåfaldig vinnare av House Dance Forever och har dedikerat flera år åt att fokusera på performance, undervisning, organisera och utöva ett kulturellt dansliv runt om i världen och Phyllis Akinyi (DK), som arbetar inom flamencons rike och har arbetat många år åt att undersöka och lyfta fram dess afrikanska och diasporiska uttryck.

Salongen genomförs med stöd av Malmö Stad och Kulturrådet.

anmälan för plats till sofia@almasoderberg.se

Tid och plats

Gratis inträde

Speltid

120 min

Arrangörer

Medverkande

Tuva Hildebrand, Eva Karczag, Phyllis Akinyi, Marie Kaae, Alma Söderberg