Gå till huvudinnehållet på sidan

Evenemang i Malmö

Till Evenemang i Malmö
En blåtonad bild av en människa som med ryggen emot betraktaren vänder huvud och blickar mot oss
Bild: Prova på fototekniken cyanotypi

Fotograf: Malmö Konsthall

Öppet hus

Unga Konsthallstorget: Prova på fototekniken cyanotypi

I denna workshop får du möjlighet att prova på en alternativ fototeknik som heter Cyanotypi. Tekniken innebär att man belyser motiv på olika typer av material med hjälp av det ljuskänsliga ämnet cyanotypi.

I denna workshop får du möjlighet att prova på en alternativ fototeknik som heter Cyanotypi. Tekniken innebär att man belyser motiv på olika typer av material med hjälp av det ljuskänsliga ämnet cyanotypi. Motiven träder fram i färgerna klarblått och vitt, och hur ljust eller mörkt resultatet blir är beroende på hur länge materialet belysts av UV ljus/solljus. Under workshopen kommer deltagaren att få prova på att trycka olika motiv, antingen med hjälp av föremål och växter för att skapa fotogram, eller med hjälp av fotonegativ. Det kommer finnas möjlighet att skapa egna negativ på plats för att trycka med.

Workshopen hålls av Filippa Axelsson och Paulina Selmani som främst arbetar med analogt fotografi samt andra olika alternativa metoder inom fotografi och tryck.

Workshopen är en del av Unga Konsthallstorget, där du mellan 16-19 år bjuds in till olika kreativa workshops onsdag, torsdag och fredag under vecka 26 till 28.

Programmet är ett samarbete mellan Arena 305, Kulturskolan, KRUT och Malmö Konsthall.

Allt är gratis!

Information

Vad: Workshop med Filippa Axelsson och Paulina Selmani

När: Fredag 12.7 klockan 15–17

Var: Konsthallstorget

Drop in, fri entré